U našem proizvodnom programu možete pronaći preko 700 silikonskih profila izrađenih od viskokvalitetnih uvoznih sirovina. Silikonski profili se izrađuju u najrazličitijim oblicima, dimenzijama i bojama (transparentni ili obojeni), različitih tvrdoća i temperaturnih opsega, u zavisnosti od vaših potreba. Nalaze široku primenu kao zaptivači i dihtunzi (kederi).

KARAKTERISTIKE

  • Boja: transparentna ili obojena

  • Temperaturni opseg: od -50° do 300°C

  • Elastičnost 0 - 300%

  • Tvrdoća 40 45... 80 ShA

PRAVIMO SILIKONSKE PROFILE PO UZORKU ILI CRTEŽU

KONTAKTIRAJTE NAS

Zašto da izaberete silikonske profile?

Pri izboru profila, veliku pažnju treba da posvetite materijalu. Silikon je otporan na visoke i niske
temperature, može biti različite tvrdoće (ShA), i kao takav je pravi izbor kada su materijali za zaptivanje u pitanju. Takođe, ušteda električne energije je važna stavka, naročito ako ste u industriji poput pekarske. Stanje dihtunga i zaptivki na vratima vaše pekarske peći je itekako važno; to je potrošni materijal, čijom zamenom direktno štedite potrošnju električne energije.

Koja je namena silikonskih profila?

Silikonski profili imaju široku primenu u raznim industrijama, a najčešće:

  • Kod izrade peći, hladnjača, sušara, pušnica u mesarskoj i pekarskoj industriji
  • Pri izradi ALU I PVC stolarije
  • U automobilskoj industriji
  • Kod izrade proizvoda široke potrošnje

Konstantno pomeramo granice u skladu sa potražnjom proizvoda. Ako vam treba unikatan dizajn ili, po uzorku ili crtežu, pronaći ćemo način i rešenje uz uslov da autorizuje naš crtež profila u odnosu na oblik, dimenziju i tolerancije kako bi se izbegle greške uzrokovane eventualnim oštećenjima ili neoriginalnosti uzorka).

Informacije, specifikacije, mogućnost izbora i tehnička podrška su od ključne važnosti za naše kupce, i zato u našem KATALOGU PROIZVODA možete pronaći sve neophodne i važne informacije, koje služe da vam pomognu u pravom izboru proizvoda za vas.

MOŽDA VAS INTERESUJU I

Creva od silikona

Silikonska creva

Primenjuju se kod transporta prehrambenih tečnosti i pregrejane pare, medicinskih fluida pod pritiskom, agresivnih fluida i medija u farmaceutskoj, prehrambenoj i hemijskoj industriji, presvlačenja valjaka u farmaceutskoj industriji.

Presovani silikon 7

Presovani silikon

Proizvodi izrađeni presovanjem koriste se u industriji za radne uslove sa povišenom temperaturom do 250°C. Imaju primenu u prehrambenoj, medicinskoj industriji i u izradi proizvoda široke potrošnje.
Silikonska trka 3

Silikonske trake

Otporne na mnoge hemikalije, masti i ulja, na visoke temperature, kao i na lepljenje. Koriste se kod visokih temperatura, kod transporta pod nagibom i kao trake za hlađenje lepljivih masa.